ფრინველთა ოჯახები

პარაზიტული Jaeger (Stercorarius parasiticus) პროფილი

Pin
Send
Share
Send
Send


პარაზიტული ჯეიგერი, სამეცნიერო სახელი, Stercorarius parasiticus არის ზღვის ფრინველი. სკურას ოჯახის Stercorariidae- ს მიეკუთვნება ასევე ცნობილია როგორც Arctic skua, Arctic jaeger ან პარაზიტული skua. სიტყვა "Jaeger" მომდინარეობს გერმანული სიტყვიდან Jaeger, რაც ნიშნავს "მონადირეს".

ინგლისური სახელი "სკუა" მომდინარეობს ფარაონის სახელიდან Skigvur, სადაც Skyevoy ცნობილია თავისი ფრინველის კოლონიით. გენოსის სახელია Stercorreus ლათინური და ნიშნავს "ძროხის ნარჩენს".

სხვა ფრინველების მიერ დისპერსიული საკვები ერთ დროს ითვლებოდა ექსკრემენტად, როდესაც მოჰყვა ყლორტებს. სპეციფიკური პარაზიტები ლათინურიდან მოდის და ნიშნავს "პარაზიტებს".

აღწერა

გამოვლენას ართულებს გრძელი ფეხის ჯეიგერისა და პარაზიტული ჯეიგერისა და სამ ასოს მორფების არსებობა.

მოკლე, პარაზიტული ყბის წონის 5-7 სმ (4-5 ინჩი), 107 10125 სმ (42-49 ინჩი) ფრთებზე და 300-650 გრამი (0,66-1,43 ფუნტი) გამრავლება. მოზრდილების კუდიანი ნაკადის სიგრძე დაახლოებით 7 სმ (2.8 ინჩი) სიგრძეა.

ღია მორფებს აქვთ მოზრდილები ყავისფერ ზურგზე, უპირატესად თეთრი პირველადი კანი მუქი ქვედა ნაწილებით და თეთრი "ციმციმი". თავი და კისერი ყვითელი ფერისაა, შავი ქუდით და აქვთ ფოკალური წერტილის პროექცია.

მუქი მორფული მოზრდილების მუქი მორფებს აქვს მუქი ყავისფერი და საშუალო ზომის ბუმბული, გარკვეულწილად მუქი, ღია ფერებით, თავითა და კისრით. აქ არის ყველა ზომის თეთრი ფრთა.

მოზარდების იდენტიფიკაცია უფრო პრობლემატურია და ძნელია განასხვავო პარაზიტული ჯიგრები გრძელი ფეხის ჯიგერებისგან. პარაზიტული ჯეჯერი ნაკლებად არის დამწვარი, ვიდრე მოცულობითი, მოკლეფრთიანი და გრძელი ფეხის პარაზიტული ჯეჯერი, რომლებიც, როგორც წესი, უფრო თბილია და ყავისფერი ჩრდილებით, ნაცრისფერით. ამასთან, ისინი აჩვენებენ ბუმბულის ცვლილებების იგივე ფართო სპექტრს. ფრენა უფრო Falcon- ის მსგავსია.

ამ ფრინველის საერთო მოწოდება არის ცხვირის მუნჯი სიტყვა, რომელიც გამოფენაზე რამდენჯერმე მეორდება. მათი განგაშის ზარი მცირე ხმაურია.

Მეცხოველეობა

ეს სახეობა წარმოიშვა ევრაზიასა და ჩრდილოეთ ამერიკის ჩრდილოეთით, მნიშვნელოვანი პოპულაციები ჩრდილოეთ შოტლანდიის სამხრეთით.

იგი ოთხ ზეთისხილის ყავისფერ კვერცხს დებს მშრალ ტუნდრაზე, მაღალ ხილზე და მობუდარ კუნძულებზე. სანაშენე ადგილზე ყოფნის დროს ის ჩუმად რჩება, გარდა სათიბისა და კარგად ნოტებისა.

სხვა შამფურების მსგავსად, იგი ადამიანის ან მელას ბუდეს მიაღწევს, თუმცა მას სერიოზული ზიანი არ მოაქვს, ეს საშიში და მტკივნეული გამოცდილებაა. ეს არის მიგრირებადი, ტროპიკული და ზამთარი ოკეანეში სამხრეთ ოკეანეებში.

ბრიტანეთის კუნძულებზე ისინი მრავლდებიან შეტლენდსა და ორკნეიში, გარე ჰებრიდებში, საზერლენდში, კაიტნესში და არგილის რამდენიმე კუნძულზე.

აღზრდა

ეს ფრინველი იკვებება ვირთხებით, მწერებით, კვერცხებით, ვირთხებით და პატარა ფრინველებით გამრავლების პერიოდში, მაგრამ მისი დიეტის უმეტესი ნაწილი (განსაკუთრებით ზამთარში და მიგრაციაში) მზადდება საკვებით, რომელსაც იგი შეიძენს სხვა ფრინველის (პირველ რიგში, ღეროების და რელიეფების) გამოჩენით თანმიმდევრობა, რომელსაც კლეპტოპერიციზმი ეწოდება.

შენარჩუნების სტატუსი

2018 წელს, მას შემდეგ, რაც 2000-იანი წლების დასაწყისში მათი რიცხვი მკვეთრად დაეცა, Stercorarius parasiticus ჩამოთვლილ იქნა, როგორც ისლანდიაში გადაშენების პირას მყოფი 2000 წლის ყველაზე მცირე საზრუნავიდან.

Უყურე ვიდეოს: Arctic Skua - Stercorarius parasiticus (დეკემბერი 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send